BARCELONA, SCRABBLE a la 14a Festa pel Joc i el Lleure en CATALÀ 2017

La 14a Festa pel Joc i el Lleure en català ha aplegat aquest dissabte més de 9.000 persones al passeig Lluís Companys de Barcelona que reivindica que jugar en català esdevingui una normalitat. La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, entre d’altres personalitats, s’ha acostat a la festa

La Plataforma per la Llengua ha reunit unes 9.000 persones aquest dissabte al matí durant la 14a Festa pel Joc i el Lleure en català que s’ha fet al passeig Lluís Companys de Barcelona. Una de les novetats que més interès ha despertat entre la quitxalla ha estat el circuit de patinets, on han pogut córrer i practicar amb la seva joguina. Nens i nenes han circulat pel passeig de Lluís Companys damunt d’un patinet i també han vist la festa des de ben amunt tot pujant a un gran rocòdrom que ha fet les delícies dels menuts més aventurers.

 

Per la 14a Festa del Joc i el Lleure en català també hi han passat diverses personalitats i autoritats que han conegut de primera ma les activitats i els voluntaris que les estaven fent. És el cas de la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, de la directora general de Política Lingüística de la Generalitat, Ester Franquesa, així com representants de la Diputació de Barcelona i de l’Agència Catalana de Consum que, un any més, han donat suport a aquesta acció lúdica, festiva i reivindicativa de la Plataforma per la Llengua que any rere any omple el passeig Lluís Companys de Barcelona.

Segons dades de l’ONG del català, només el 8% de les joguines que les grans empreses fabricants venen a Catalunya estan etiquetades en català. La Plataforma per la Llengua disposa d’un web, www.jocsijoguines.cat, on recull tots els jocs, joguines i aplicacions que incorporen el català ja sigui en l’etiquetatge, en les instruccions o en el joc mateix. De fet, si se n’exclouen els trencaclosques d’Educa, la xifra baixa fins al 2%.

Video https://www.facebook.com/PlataformaxLlengua/videos/1774141512627304/

Feu un comentari