Sagunt (València) Reportatge 1a Final de Scrabble Escolar a L’IES número 5 del Port de Sagunt ,1r-2n-3r-4t d’ESO 2024

Per primera vegada i com a novetat s’ha celebrat el Campionat de Scrabble Escolar en valencià de comarques de València a Sagunt. Una cita que ha estat tot un èxit, més de 150 escolars de 5 centres han participat a l’esdeveniment. A l’IES número 5 del Port de Sagunt.
IES Clot del Moro, IES La Vall de Segó, IES Jaume I, IES Clot del Moro d’Algímia i IES Númer 5 com a anfitrions i organitzadors.

Des de les 9.30 hores va començar la final comarcal, els guanyadors de la qual podran viatjar a Barcelona a una competició general. Des de l’any 2019 diversos centres de la ciutat han estat preparant-se i participant en els campionats. Si bé l’alerta sanitària va limitar les trobades presencials, a poc a poc van anar tornant a la normalitat i es pot dir que s’ha consolidat este joc d’habilitats lingüístiques en diversos centres escolars de la comarca gràcies a l’espenta, entre altres docents, de la professora de llengua Cristina Marqués, ara en la plantilla de l’IES Número 5.

Cristina Marqués ha estat l’ànima de l’organització d’aquest esdeveniment com UN DE TANTS EN DEFENSA DE LA LLENGUA.

Suport
El campionat va comptar amb la presència activa de Josep Maria Bullón i Marta d’Acció Cultural del País Valencià; a més de la presidenta de la Coordinadora per a l’ensenyament del valencià al Camp de Morvedre (Cevcam), Fina Mateu.
També hi van acudir responsables polítics del Camp de Morvedre, com ara la presidenta de la Mancomunitat les Valls i alcaldessa de Faura, Consol Duran, els alcaldes d’Algímia i Estivella, Ernest Buralla i Francesc Mateu, respectivament, així com l’edil d’Educació de Sagunt, Raúl Palmero.

Estos campionats estan organitzats pel Club de Scrabble Castelló i Comarques i la FISC, i Scrabble Escolar,amb la col·laboració puntual d’altres entitats com l’AVL, Acció Cultural del País Valencià, l’Ajuntament de Castelló i l’Ajuntament de Sagunt. L’organització té el desig d’escampar l’interés pel Scrabble com a eina didàctica i lúdica en altres centres de tota la Comunitat Valenciana.

La classificació de la categoria de 1r-2n d’ESO del 1r Campionat de Scrabble en valencià de Sagunt: va quedar de la següent manera

L’IES Clot del Moro va mostrar el compromís amb la llengua ja que es va proclamar vencedor total del campionat. Els estudiants Noah Caballero i Antonio Ripoll van aconseguir el primer lloc seguits de Manuel Reyes i Martin Velasco; els tercers a la classificació Alejadro Ibars i Lucas.

La classificació de la categoria de 3r-4t d’ESO del 1r Campionat de Scrabble en valencià de Sagunt: va quedar de la següent manera

A segon cicle de secundària la classificació la va encapçalar la parella formada per Daniel Barea i Sergio Garcia, dos veritables campions de Scrabble que revaliden el títol de l’edició anterior. El segon lloc de la classificació va ser per a Daniel Caballer i Lluís Rodríguez. Les terceres del podi van ser Alejandra Antonino i Laura Camps.

I també tenim un vídeo resum de la jornada.

Agraïments als components de l’IES Número 5 per l’organització, també als monitors a alumnes que ens han acompanyat a l’arbitratge del Campionat, Ens veiem a Barcelona….

CRONOGRAMA SECUNDÀRIA

Gran Final de SECUNDÀRIA  1r-2n i 3r-4t d’ESO del XV Campionat de Scrabble Escolar dels Països Catalans 2024
Dia  9 de maig  (dijous) , Cotxeres de Sants c/Sants 79-83 08014 Barcelona 
MATÍ

1r-2n i 3r-4t d’ESO dia 9 de maig (dijous) de 2024
9,45  a 10,15 inscripcions (repàs llistats)
11,00 presentació Campionat.
1a Ronda 11,10 a 12,00h
2a Ronda 12,10 a 12,55h 
3a Ronda 13,0 a 13.45h
14,00 lliurament de trofeus i cloenda de l’acte
.

Feu un comentari