REPORTATGES I CLASSIFICACIONS 1r-2n i 3r-4t d’ESO Gran Final Escolar de Scrabble en Català 2024

En aquesta Gran Final del 2024 estrenàvem local era, al Centre Cívic de Cotxeres de Sants a Barcelona i vam poder donar cabuda als 374 participants de les dues categories de l’ESO.


73 parelles (146 alumnes) de 3r-4t de l’ESO i 114 parelles (228 alumnes) de 1r-2n de l’ESO. 33 escoles i instituts, eren a la sala: 8 del País Valencià, 1 de la Catalunya Nord i 25 de Catalunya.

Com sempre, des de l’organització de Scrabble Escolar i la FISC agraïm a professors, tutors i instituts la seva participació i implicació en aquest projecte.

En especial aquest any a la Lluïsa Erill, presidenta del Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta, el poder gaudir de les instal·lacions i també agrair la presència d’Ester Franquesa del Departament de Política Lingüística de la Generalitat, que han fet el lliurament de premis a les parelles guanyadores de cada categoria.

Classificació de 3r-4t d’ESO 2024

Les tres primeres posicions d’aquesta categoria de 3r-4t de l’ESO continuen sent per a instituts del País Valencià, que consoliden per tercer any consecutiu el podi. Això sí, empatats a 3 victòries amb instituts de Castelldefels, Berga i L’Hospitalet.
1r Lloc: Daniel Pérez i Martín García, de l’IES Gilabert de Centelles, Nules
2n Lloc: Dani Barea i Sergio García, de l’IES Clot del Moro, Sagunt
3r Lloc: Pau Albert i Alexandra Tierney, de l’IES Gilabert de Centelles, Nules

Ester Franquesa (Cap de Servei del Departament de Política Lingüística de la Generalitat) i Lluïsa Erill (presidenta del Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta) han fet el lliurament de premis.

Classificació de 1r-2n d’ESO 2024

El Berguedà consolida el seu lideratge a l’Scrabble, en aquest XV campionat de Scrabble en Català a la categoria de 1r i 2n de l’ESO. L’aposta de l’Ajuntament de Berga d’iniciar el projecte i incloure aquesta disciplina a les aules i generar un Gran Campionat anual, incloent altres poblacions de la comarca amb els seus respectius Ajuntaments, ha donat els seus fruits i al cap de tres anys l’afició dels alumnes per endinsar-se en el coneixement de paraules i de l’idioma ha crescut exponencialment.

1r Lloc: Iker Martínez i Carles Riu, de l’IES Pere Fontdevila de Gironella

2n Lloc: Judit Pelfort i Elia Riu, de l’IES Puig-reig

3r Lloc: Pol Borrellas i Adrià Colell, de l’INS Serra de Noet de Berga

Hem tingut una convidada d’excepció la, QUETA, que ha fet les delícies dels assistents i tots han volgut emportar-se un record gràfic amb ella.

Ens envien moments i imatges de la jornada on per sobre de tot va triomfar el bon ambient l’esportivitat i sobretot la llengua catalana com a element de cohesió.
Tampoc no hi falta un tastet amb croquetes de pernil i pollastre i truites de patata juntament amb dolços i altres llaminadures.

El diari independent Vilaweb ens ha dedicat aquest extens reportatge de la mà d’Emma Granyer:

L’Scrabble, el joc que engresca els joves a aprendre català

Es va fer ahir a les Cotxeres de Sants, a Barcelona, i hi van participar alumnes de primer a quart d’ESO de nombrosos instituts

ttps://www.vilaweb.cat/noticies/quatre-cents-alumnes-paisos-catalans-xv-campionat-scrabble-catala/

VilaWeb

Emma Granyer

Feu un comentari