Reportatge, Nules, IV Campionat de Scrabble Escolar en Valencià, Castelló Comarques,1r-2n d’ESO, 2019

TOT A PUNT!
Al MULTIFUNCIONAL de NULES el IV CAMPIONAT DE SCRABBLE ESCOLAR EN VALENCIÀ CASTELLÓ COMARQUES de 1r-2n. Tenim confirmades més de 106 parelles per a Nules. Esperem que siga una gran FESTA de la nostra llengua!! Salut i mots!

212 alumnes en l’edició d’enguany. Un cop realitzades les presentacions de l’acte, a través de Maite Oliver i Joan Doñate, els artífexs d’aquestes magnes trobades i responsables de l’Scrabble escolar a Castelló.


Els participants, sense contenir l’emoció i els nervis, prenen ràpidament els seus llocs a les taules després del sorteig realitzat des de la taula d’arbitratges, Arola com a responsable del control informàtic i Adela i Francesc, jutges principals.

Amb el suport importantíssim en aquesta edició, i com a novetat, dels jutges de taula, fet per alumnes de cursos superiors i jugadors de Scrabble. Tasca senzilla per a la validació de paraules però tasca no sempre fàcil a l’hora de dirimir situacions que es poden donar durant la partida, però que han sabut resoldre amb l’ajuda dels jutges principals.

 

El Campionat és a 3 rondes de 12 tirades per cada parella i 15 minuts de temps per a cadascuna d’elles. Un cop superats els primers moments entre emoció, coneixement del rellotge temporitzador i forma de puntuar en el full d’anotacions…

La partida va fluint de manera natural disposant al faristol les millors lletres per formar la paraula de més puntuació.

Sota l’atenta mirada dels jutges de taula.

El Scrabble ajuda a conèixer l’idioma però també fomenta els valors del respecte al contrari i l’esportivitat. Guanyar o perdre no és el més important i els alumnes en aquests campionats ens ho demostren amb una actitud participativa i de esportiva noblesa…

En el transcórrer de les partides es van definint les primeres posicions. Ara sí, l’emoció i el trobar la millor combinació de fitxes perquè la paraula sigui vàlida i no la impugni la parella rival, amb el perill de perdre el torn sense puntuar, fa prendre més precaucions.

FELICITEM a les tres primeres parelles guanyadores d’aquesta edició i a les classificades que aniran a la Gran Final de 1r i 2n d’Altafulla (Tarragona) l’11 de maig a l’Institut d’Altafulla.


Finalment la classificació general ha quedat de la següent manera:

TOTES LES IMATGES I CLIPS DE VÍDEO

Les primeres classificades de la Festa de les Paraules al MULTIFUNCIONAL de NULES el IV CAMPIONAT DE SCRABBLE ESCOLAR EN VALENCIÀ CASTELLÓ COMARQUES de 1r-2n!
FELICITATS CAMPIONES!!!

ENS VEIEM A ALTAFULLA…

 

I no oblideu si voleu entrenar a www.mindsportsacademy.com/ca/scrabble poseu CATALÀ al perfil i sempre jugareu de franc en aquesta llengua.

Feu un comentari