REPORTATGE Grans Finals XIII Campionat de Scrabble Escolar dels Països Catalans 2022

80 alumnes d’instituts del País Valencià, Catalunya Nord i Catalunya s’han donat cita en aquest XIII Campionat.
Tot un compendi d’anhels, “Quan parles fas màgia”, “Passem a l’acció”, “Salvem el català”, “Parem els atacs a l’idioma a l’escola”, “En valencià, és més dolç”… reunits en una nova Gran Final de Scrabble escolar en Català.

Molts dels alumnes ja havien participat en anteriors edicions, però aquesta despertava un interès i il·lusió especial.
Això s’ha vist reflectit en el desenvolupament de les tres rondes, on l’esportivitat i la bona educació ha estat la nota més destacada.

Els resultats dels tallers als instituts que, fins i tot alguns, fan crèdits amb aquesta especialitat de Scrabble en Català, també es nota en els participants. El joc i la ludificació és una bona eina com a complement al coneixement del nostre idioma.

Els protagonistes han estat els participants i els donem la paraula.

Les classificacions de les dues categories van quedar de la següent manera:

El Berguedà ha entrat amb força en aquest Campionat, aconseguint un podi, un tercer lloc molt disputat de l’Escola Vedruna de la ciutat. L’IES Guillem de Berguedà en un meritori 5è lloc i l’escola Xarxa-Fedac en un 7è i Serra de Noet en 8a posició han tingut opcions. La pròxima temporada tindrem de nou la possibilitat de millorar posicions. Gironella amb alumnes de l’IES Pere Fontdevila, encara que no hagi pogut optar als primers llocs, té un gran planter que en un futur proper donarà moltes alegries.

Lleida, amb representants de l’INS Antoni Torroja de Cervera, també s’ha estrenat al circuit, de la mà de la campiona Arantxa Delgado, segur que la temporada vinent estarà competint pels primers llocs.

Terrassa, amb l’escola Sala i Badrinas ha fet un torneig excel·lent amb el seu professor Marçal al capdavant, aconseguint la segona posició i sorprenent la parella de l’IES Gilabert obtenint l’argent per al centre i la ciutat.

I el resum d’una jornada on les paraules han estat el millor motiu per fer amics.

5500 alumnes d’arreu de l’àmbit lingüístic català han participat aquesta temporada. Agraïm a tots els col·laboradors que ho han fet possible: entitats, centres escolars, famílies i també a l’equip de Scrabble Escolar que, amb el suport de la Federació Internacional de Scrabble en Català, aconseguim que la llengua catalana sigui una eina útil de cohesió i integració social, d’una manera lúdica i divertida.

BERGA

Alumnes de Vedruna Berga, reis de l’Scrabble

Teresa Surinyac i Nil Soler aconsegueixen la tercera posició a la gran final del Campionat de Scrabble Escolar dels Països Catalans Redacció·25/05/2022

Feu un comentari