REPORTATGE 10è Torneig de Scrabble Escolar en Català de Sabadell 1r-2n d’ESO 2023

L’Institut Ca n’Oriac acull la final de Secundària d’Scrabble, el joc que potencia el coneixement del català de manera lúdica i participativa

Al maig es farà la final per a l’alumnat de Primària

L’institut Ca n’Oriac ha acollit aquest matí la final de secundària del campionat de Sabadell d’Scrabble escolar en català. Els participants, de 1er i 2n de l’ESO, provenien de l’Escola Serra, l’INS Ca n’Oriac, l’INS Jonqueres i l’INS Escola Industrial, en total, han participat una seixantena de jugadors i jugadores. El 10è Torneig escolar d’Scrabble Escolar de Sabadell és una activitat inclosa en l’oferta pedagògica Ciutat i Escola, que organitza l’Ajuntament de Sabadell i en la qual hi col·laboren més de 80 entitats locals.

La parella formada per Elsa Camats i Laura Moreno, de l’Escola Serra, ha estat la guanyadora. El segon premi ha estat per Hamza Abarnous i Javier de la Torre, de l’institut Ca n’Oriac. I el tercer lloc ha anat per als alumnes també de l’institut Ca n’Oriac, Valentina Bretones i Jana Gabernet.

Agraïm a l’equip directiu de l’escola la implicació en el projecte especialment al seu director Marçal Botey i les professores Aida i Lurdes ànimes del Campionat.També hem tingut la visita del Regidor d’Educació de Sabadell Manuel Salvador Robles que amb la seva empàtica presència a lliurat els premis a les tres parelles guanyadores, però també a dirigit unes engrescadores i motivadores paraules als alumnes que ha arrencat una espontània i eixordadora ovació. Lloem l’actutut dels escolars amb la gran rebuda a les escoles participants.

I hem posat al seu abast totes les eines informàtiques i que tenim a la xarxa disponibles, totes elles gratuïtes i sense anuncis.

Leximots: diccionari oficial de Scrabble en català

Què és el LEXIMOTS?

El LEXIMOTS és el diccionari (validador) oficial de Scrabble en Català, avalat per Mattel i amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

És el validador que es consulta a les competicions, tallers i trobades de clubs i grups de joc vinculats a la Federació Internacional de Scrabble en Català (FISC) i l’Scrabble Escolar.

I per jugar de franc i sense anuncis La web està creada per a l’ordinador. Si voleu utilitzar un dispositiu mòbil (mòbil o tauleta), cal que us baixeu l’app d’Android o d’iOs

https://www.fiscrabble.cat/el-catamots-es-renta-la-cara-novetats-del-joc-de-scrabble-en-linia/

Doncs sí, el Catamots, el joc en línia de scrabble en català, es renova i porta novetats!

Ajuntament de Sabadel,l 

Feu un comentari