Prèvia I Campionat de Scrabble Escolar de Castelló Comarques 2016 (València)

onem la benvinguda a un nou grup de scrabble al País Valencià a Nules a Castelló, i s’estrena amb la iniciativa d’un professor de llengua catalana Joan Doñate, que durant molts anys va residir i va exercir la docència a l’IES Estany de la Ricarda al Prat de Llobregat.
Ell va ser dels primers a creure i participar en el projecte de Scrabble Escolar i els seus alumnes van contribuir amb la seva il·lusió, voluntat i constància , als tallers, aconseguir la primera posició a la Gran Final de 2015.
Inaugura la seva creació amb el primer Campionat de Scrabble Escolar de Castelló Comarques, sis poblacions amb sengles instituts es trobaran el 18 de juny, a la sala multifuncional de l’IES Gilabert de Centelles a on Joan prepara actualment als seus alumnes.
Amb el suport de la Federació Internacional de Scrabble en Català la Plataforma per la Llengua formant part del circuit del Campionat de Scrabble Escolar dels Països Catalans, aquesta primera cita serà de preparació per a la temporada següent on els finalistes de la Comunitat Valenciana podran assistir a la Gran Final a Catalunya.
@fiscrabble ‪#‎scrabbleencatala‬ ‪#‎scrabblecat‬ ‪#‎scrabble‬ ‪#‎nules‬ ‪#‎castello‬‪#‎elx‬ ‪#‎alacant‬ ‪#‎bcn‬ www.fiscrabble.cat www.scrabbleescolar.cat   www.catamots.cat

 

Ahir va ser un dia ple d’emocions, on vam poder fer realitat la idea d’encetar aquí a la nostra terra un Campionat de Scrabble Escolar en Valencià.L’alumnat participant un cop superats els nervis inicials, ens van fer gaudir d’una final espectacular amb molt de nivell, a cadascuna de les 3 rondes es van veure partides emocionants amb grans puntuacions i fins i tot algun scrabble ( roscarem , rascaren ). A més de formar paraules encreuades Hi/he. Ça/ço. Xe/ix… i recordar-se’n de paraules amb puntuacions elevades que et fan guanyar partides com poden ser: zoe, zoo, zel, pany, dany, seny, xai, xamar, xiular, cel•la…

Baixa’t les imatges que més t’agradin :

https://drive.google.com/drive/folders/0Bz7Ols5BiwVcRjlmNVlNVlBYTkU

 

En acabar les tres rondes els guanyadors del I CAMPIONAT DE SCRABBLE DE LES COMARQUES DE CASTELLÓ van ser la parella formada per Aaron Ferrandis i David Castelló, els segons classificats foren Ainhoa Ruiz i Jorge Martinez i els tercers classificats Joan Ferrandis i Òscar Haro. Finalment la parella formada per Laura Schwarz i Ana Meseguer de l’IES Gilabert de Centelles de Nules recolliren el trofeu de millor institut de secundària.

 

Voldria agrair el patrocini de l’ IES Gilabert de Centelles i de l’Ajuntament de Nules; a més de la col•laboració dels membres del Scrabble Escolar amb el suport de la FISC , el Francesc Gallen i l’Adela del Club Scrabble el Prat, el Santi del Club Scrabble Sant Andreu de la Barca i l’Arola Club Scrabble de Premià de Mar. Així com dels companys de l’IES Gilabert de Centelles, especialment a la Maite Oliver. Als docents dels instituts participants el Xavier Martí, l’Elena Oliver, Cris Morilla, Elena Soriano, Isabel Celades i Vanessa Doñate) ja que sense la seua tasca difícilment ho haguérem pogut portar endavant.

A l’acte també hi van assistir la Maria Fuster de la Plataforma per la llengua, Ramon Canut regidor de Cultura, Educació i Política Lingüística de l’Ajuntament de Nules, membres del Club provincial de Scrabble Castalium i l’Anna Almela de l’Escola d’Adults de Borriana.

Una altra jornada històrica dins del món de l’Scrabble Escolar en català, aquest cop a Nules, Castelló, Pais Valencà Es diu que els somnis per realitzar-los, primer cal somiar i així és, fa 7 anys quan va començar el Campionat de Scrabble Escolar dels Països Catalans, uns quants vam creure en allò, Joan Doñate va ser un d’ells, 7 anys al Prat de Llobregat a l’IES Estany de la Ricarda donant suport al projecte i com no, aconseguint amb els seus alumnes el pòdium la temporada 2014-2015.

https://youtu.be/GMxmVPMdJzw
I ara a Nules, Castelló, a l’Institut de la seva adolescència, obre les portes per incloure un joc de paraules inclusiu, que ajuda a la cohesió i al coneixement de la llengua d’una manera lúdica i divertida
Serveixi aquest petit reportatge d’homenatge i reconeixement a la seva tasca i la dels seus col·laboradors i prometedor futur que s’albira.
@fiscrabble ‪#‎scrabbleencatala‬ ‪#‎scrabblecat‬ ‪#‎scrabble‬www.scrabbleescolar.cat www.fiscrabble.cat www.catamots.cat@nules @castello @elx @valencia @barcelona

Feu un comentari