Gran Final 1r-2n 2018 IX Campionat de Scrabble Escolar dels Països Catalans, Altafulla (Tarragona)

A l’abril cada paraula val per mil…
Un 21 d’abril assolellat, convidava a passejar fins a la bella localitat d’Altafulla al Tarragonès. Per primera vegada es disputava el IX Campionat de Scrabble Escolar dels Països Catalans 2018. I novament Altafulla es constituïa la capital de l’Scrabble amb un dels actes més multitudinaris d’aquest esport de la ment.
124 participants de 8 ciutats i de 12 escoles diferents arribaven a aquesta final de la categoria de 1r-2n de l’ESO.

124 finalistes dels 3000 alumnes que aquesta temporada han participat en tallers i prèvies en escoles i instituts de Catalunya i el País Valencià, posaven un digne colofó ​​a una temporada espectacular.
La Sala La Violeta, tot un referent cultural de la ciutat, emmarcava un dia on la llengua catalana era el vehicle d’unió, cohesió i integració en un ambient festiu, lúdic i ple de somriures.
Les rondes s’han succeït amb fluïdesa, sent destacable l’alt grau de coneixements de paraules i funcionament del campionat. Han hagut sorpreses en les classificacions: Castelló repeteix novament podi, col·locant a dues parelles de l’IES Gilabert de Centelles de Nules; el seu “mànager”, l’inefable Joan Doñate, estava exultant d’alegr
                                                                            1r  Lloc    Martí Roé-Albert Ramirez  IES Pere Calders  Cerdanyola del Vallés
2n Lloc  Ana Castelló- M.Sol Matas   IES Gilabert de Centelles  de Nules (Castelló)
3r Lloc   Elena Moya- Neyda Lòpez   IES Gilabert de Centelles de Nules  (Castelló)
Però molt més la parella de l’IES Pere Calders de Cerdanyola del Vallès, que ha aconseguit la primera posició amb un resultat de circuit oficial de la Federació amb una mitjana de 380 punts, Martí Roé i Alberto Ramírez, el primer d’ells, ja campió la temporada anterior, a la categoria de 5è-6è de primària, apunten com una parella temible en la pròxima temporada. Apart del joc de Scrabble, les tres primeres parelles s’han endut un trofeu molt altafullenc (amb una bruixa), obsequi de la ciutat; i els primers, Martí i Alberto, també la invitació de Decolònies.
9 parelles han obtingut tres victòries, 20 parelles dues victòries, una parella un punt i mig, 21 parelles 1 victòria, una altra amb 1 mig punt i només 8 no s’han estrenat amb victòria.
L’IES Santa Marta de l’Hospitalet de Llobregat, seguint la tradició, ha aconseguit una meritòria quarta plaça superant per la diferència de punts a l’IES Les Marines de Castelldefels, que s’ha quedat amb el 5è lloc. Destaquem també l’IES Álvaro Falomir d’Almassora (Castelló) amb una setena plaça, amb la seva tutora Maite Oliver al capdavant, donant per molt bo el resultat després dels quilòmetres recorreguts per assistir a l’esdeveniment.
Altres escoles tradicionals a les nostres finals, Sant Ferran, Frangoal i Mediterrània de Castelldefels, Escola Montserrat de Cerdanyola, Pau Vila, La Salut i Serra de Sabadell, Estany de la Ricarda del Prat i el novell IES Eduard Fontserè de l’Hospitalet de Llobregat, us animem a seguir en la vostra línia: la constància i el treball en equip sempre són positius i us esperem a la propera edició d’aquesta experiència vital de participació al Campionat de Scrabble Escolar.
Donem les gràcies a tots els participants, famílies i professorats, per la seva implicació, com també a l’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, al Club de Scrabble Link Altafulla, liderat per Àngels Ribé, la regidora de cultura Montserrat Perarnau… Sense tots vosaltres no hagués estat possible!
Gràcies també a tot l’equip de Scrabble Escolar. Als que podien estar avui (Andreu a la presentació, Arola a la informàtica, a Jordi i Adela, i Francesc, en l’arbitratge), com als que avui no han pogut assistir però que ens han donat suport en tot el trajecte: GRÀCIES…
Fotos de l’esdeveniment aquí.
Diversos mitjans van visitar-nos durant la celebració de l’endeveniment, com La Vanguardia o la televisió XIP (TAC 12).

Feu un comentari