Final 10è Torneig de Scrabble Escolar en Català de Sabadell, 5è-6è Primària 2023

Així ha estat el X Campionat de Scrabble Escolar en Català de Sabadell 2023 a la categoria de 5è-6è de primària. Aquest any la seu ha estat a l’Escola Carme Vedruna del carrer Garcilaso 36, un acollidor espai on les 38 parelles (76 alumnes) han pogut jugar les 3 rondes d’una manera molt còmoda, acompanyats per companys de l’escola, , pares i altres familiars que no s’han volgut perdre poder animar i donar suport a la iniciativa.

A l’entrada ens rebien la Sílvia, la Susanna i en Joan, directora i professors, com a amfitrions de l’esdeveniment i amb aquest magnífic mural confeccionat pels alumnes de 6è de primària. Que també van rebre dos dies abans la visita de l’INFO K i els van enregistrar aquest motivador reportatge.

https://www.ccma.cat/video/embed/sx3/6220870/

I totes les escoles participants Escola Jaume Viladoms, Escola Sant Nicolau, escola Mas Boadella i les escoles Vedruna Immaculada i Vedruna Carme com a amfitriona han demostrat un avançat nivell de coneixement de paraules i estratègies en el joc de paraules creuades. l’entrenament tant en tauler, com amb els elements a la xarxa que Scrabble Escolar posa a disposició lliure i gratuïta el joc en línia CATAMOTS i el diccionari en línia LEXIMOTS han ajudat a la tasca dels professors, indispensables, perquè els alumnes adquireixin els coneixements bàsics en les competències lingüístiques i també matemàtiques.

Guanyadors i classificació després de les 3 rondes

Voldríem recordar que aquest any els alumnes de 5è, l’any que vinent seran els “veterans” és a dir aquest any han atresorat una experiència inoblidable per a la majoria era el seu primer Campionat. però en UN CAMPIONAT I EN UNA FINAL ES GUANYA O S’APRÈN….. mai, mai no es perd..

Agrair a la direcció de l’Escola Vedruna Carme de Sabadell, a tots els professors, les facilitats donades, per al desenvolupament d’aquest X Campionat.
També a l’Ajuntament de Sabadell des del departament d’Educació i del programa Ciutat i Escola en particular a Susanna Baró, el seu suport al projecte
de Scrabble Escolar i la Federació Internacional de Scrabble en Català.

Escola Carme Vedruna acull la final de primària a la categoria de 5è-6è de Scrabble, el dia 19 de maig, el joc que potencia el coneixement del català de manera lúdica i divertida. d’on sortiran les parelles que representaran la ciutat i les seves escoles a la Gran Final de Barcelona del dissabte dia 3 de juny a la Lleialtat Santsenca (C/ Olzinelles, 31, Barcelona 08014).  El 10è Torneig escolar d’Scrabble Escolar de Sabadell és una activitat inclosa en l’oferta pedagògica Ciutat i Escola, que organitza l’Ajuntament de Sabadell i en la qual hi col·laboren més de 80 entitats locals.

  • 9.30 a 9.45.: inscripcions (repàs llistats)
  • 9.50. presentació del campionat.
  • 10.00 a 10.30 h: 1a ronda
  • 10.35a 11.05h: 2a ronda
  • 11.10 a 12.45 h: 3a ronda
  • 11.55: lliurament de trofeus i cloenda de l’acte

Una eina lúdica i didàctica a l’escola

L’Scrabble també ha esdevingut una eina educativa, integradora i de cohesió que permet als infants i joves aprendre la llengua catalana jugant amb les paraules, descobrint nous mots o comprovant la validesa i el significat de les paraules proposades mitjançant una aplicació informàtica. LEXIMOTS, A més, permet desenvolupar diferents habilitats transversals, com per exemple les capacitats matemàtiques a través de la comptabilització dels punts durant les partides del joc.

També disposem d’una aplicació totalment gratuïta i sense anuncis que distorsionin les partides, es diu CATAMOTS Per a ordinadors i també APP per a mobils i tauletes tant per a Android com IOS

Feu un comentari