Estadístiques X Campionat de Scrabble Escolar en Català 2018-2019

Com plasmar una temporada en xifres… La il·lusió, el compromís, les hores invertides, els quilòmetres recorreguts… les alegries i els defalliments, les remuntades.
Tot això es viu quan, des de l’implicació d’un grup de voluntaris, es porta endavant un projecte.

Però la realitat és tossuda i l’equip de Scrabble Escolar, amb el suport de la Federació Internacional de Scrabble en Català, no es vol aturar… I ho resumim així:

561 actuacions en tallers directes, 7.606 asistents (2463 de primària y 5143 de secundària), 32 ciutats i capitals de comarca, 71 escoles (42 de Barcelona, 1 de Tarragona, 1 de Girona, 3 d’Eivissa (Balears), 6 de la Catalunya Nord, 18 del País Valencià).

Des de la FISC, afegim més de 3000 participants adults, en tallers, campionats, casals, CNLs, biblioteques, fires i nous grups de joc i clubs.

En aquests 10 anys de vida gairebé 30.000 alumnes han passat per les nostres activitats.

Sempre el nostre major reconeixement als alumnes, però, com no, als professors: gràcies a ells aquesta activitat creix any rere any. Pasqual, Anna… (de la Catalunya Nord), Joan, Maite… (del Club de Scrabble Castelló Comarques), Josep Enric del Tempir d’Elx (guardonat enguany amb la Creu de Sant Jordi), Susanna, Rubèn i Pau d’Eivissa, Virginia i Marina de Sabadell; Elena, Montse… (de Castelldefels), Mercè, Marc… (del Prat de Llobregat); Eloi, Carmen… (de l’Hospitalet de Llobregat), Jèssica de La Pineda, Maria de Cerdanyola del Vallès,  i tants i tants tutors que col·laboren en aquest projecte.

 

Les estadístiques completes es poden consultar aquí.

Mitjans de comunicació

Us deixem una mostra en aquest resum dels enllaços en els diferents llocs de l’àmbit lingüístic català (des de Catalunya Nord, Balears, València, Alacant…) un recull de reportatges que plasmen la influència del joc de l’Scrabble en la normalització i ús de la llengua del nostre país i com element de cohesió social.

Gran Final de 5è-6è de Primària (TV Prat)   https://youtu.be/9t8VxIQ6mzg

Gran Final de Secundària 1r-2n de l’ESO  (TV Tac 12, Altafulla)  https://youtu.be/XxGnIfnrKZA

Gran Final de Secundària 3r-4t de l’ESO   https://youtu.be/NorTDW9l4tw

 

TV3 FRANCE Catalunya Nord
https://youtu.be/mwSaG_PRrmM

TV1 València, Castelló
https://youtu.be/iGKCX9_K9lw

TV APUNT Castelló
https://youtu.be/u560tKGebY0

TV EIVISSA-FORMENTERA
https://youtu.be/wxar1fs2L3g

Elx Vídeo Resum (propi)
https://youtu.be/WO700jqOoMc

Feu un comentari