CLASSIFICACIONS FINALS de la 1a LLIGA VIRTUAL DE SCRABBLE ESCOLAR 2021

Hem arribat a la fi d’aquesta primera experiència de Scrabble virtual escolar. Han estat deu setmanes d’intensa activitat, amb més incidència de joc de partides des de divendres tarda a les matinals dominicals.


Primer de tot, agrair la implicació dels tutors i professors que, en tot moment, han estat connectats (fins i tot els caps de setmana) per resoldre les incidències que han pogut sorgir.

A la Marta Gost de l’IES Vil·la Romana de la Garriga (Tarragona), a la Elena Farrè de L’IES Sant Ferran de Castelldefels, a la Ona Bordas de l’IES Binissalem de Mallorca, a la Maite Oliver de l’IES Àlvaro Falomir d’Almassora, a la Judith Cuadras de l’IES Sarrià de Ter de Girona, Castelló, al David Ortiz de l’Escola Serra de Sabadell, al Sergi de l‘IES Pere Calders de Cerdanyola del Vallès, al Jordi Comasòlivas de l‘IES Torras i Bages de l’Hospitalet de Llobregat, al Joan Doñate de l’IES Gilabert de Centelles de Nules, Castelló, al Carles Vallve de l’IES Jaume Cabrè de Terrassa, al Marçal Botey de l’EScola Sala i Badrinas de Terrassa,

També el nostre agraïment als pares que en tot moment han donat suport als seus fills i els han animat a seguir amb l’activitat.


En segon lloc, a tots els alumnes, 60, de diferents àmbits lingüístics dels Països Catalans: País Valencià, Balears i Catalunya. Per la seva il·lusió, per la seva implicació…; alguns d’ells era de les primeres vegades que participaven en un Campionat, i fins i tot sabent que competien contra alumnes de més edat, ens han donat un exemple d’esportivitat, augurant un gran futur proper per a aquesta disciplina, a on la llengua a través del joc de l’Scrabble esdevé el nexe de relació, integració i comunicació entre ells.


També agraïm a tot l’equip de Scrabble Escolar i la FISC que han dissenyat, creat i organitzat l’esdeveniment.
Aquesta primera experiència ens ha servit per veure les situacions i accions que podem millorar, pensant en una segona edició, de cara al primer trimestre del l’any 2022, amb la diferència de crear dues lligues una per a alumnes de 1r i 2n de l’ESO i una altra per als alumnes de 3r i 4t de l’ESO.


En resum: 300 partides, 20.000 paraules (una mitjana de 65 paraules per partida), 350 scrabbles (paraules amb les 7 fitxes del faristol)… i una progressiva millora en el joc a mesura que avançava el Campionat, tant en la col·locació de mots com en la utilització estratègica de les lletres cares i la recerca de scrabbles per augmentar la puntuació.

A continuació us adjuntem les tres ultimes partida de cada categoria OR,ARGENT i BRONZE on es van jugar el primer lloc :

Aquest seria un resum molt concís i fred si no afegim que també s’han forjat amistats; en aquest any tan atípic, on la pandèmia ens ha abocat a tots a buscar altres formes de relacionar-nos. En aquest cas, l’Scrabble ens ha ajudat a conèixer persones d’altres latituds i maneres d’expressar-se en català.

Aqui podras veure i conèixer alguns dels particiàntes que ens han fet arribar les seves imatges.


Felicitem als primers classificats, en especial, però ho fem extensiu a tots els participants perquè, gràcies a tots vosaltres, a estat possible aquest fet històric dins de l’Scrabble escolar català i la llengua catalana.

A la divisió d’honor on es trobaven escoles i alumnes uns ja veterans i altres s’iniciaven s’ha vist un nivell molt alt amb un clar destacat i invicte mroe, de l’IES Pere Calders de Cerdanyola, que ha resistit a tots els embats dels seus seguidors més immediats Paulaajuan de l’IES Alvaro Falomir d’Almassora, amb partides per estudiar, seguits d’un nodrit grup de l’IES Gilabert de Centelles de Nules, Elsa, Cristina Marcos i Neyda Entren en escena nous protagonistes com Farners368 de l’IES Sala i Badrinas de Terrassa en un 8è lloc i amb els seus companys d’equip Alba 1708, JFV23 i GIGII i la Alexandra de l’IES Sarrià de Ter de Girona amb 1 Campionat Molt sòlid a la 11a posició amb el seu company d’equip TheWordBuilder,, i l’Escola Serra de Sabadell amb Valeria bg i Salmeron han defensat les seves posicions amb orgull i amb resultats molt ajustados. No oblidem l’equip de Cerdanyola de Vallès que ha acompanyat a mroe, RacruzA, Biel Marti i elcocodi.
Alguns d’aquests participants de les primeres Posicions ja deixaran lloc per passar a jugar a les lligues superiors d’adults de la Federació Internacional de Scrabble en Català.

En aquesta categoria també hem tingut una clara guanyadora, Cebara de l’IES Sant Ferran de Castelldefels, 5 victòries de cinc partides amb una mitjana de punts digna d’una campiona altra sorpresa ha estat Klaus de l’IES Sarrià de Ter de Girona en un segon lloc compartit amb, Lourdes de l’IES Gilabert de Centelles de Nules, Castellò i de trtgscn de l’IES Sala i Badrinas de Terrassa tots ells novells participants que s’han estrenat fent una gran segona fase. Felicitem als primers classificats i per extensió tots els participants pel seu compromís durant aquestes 10 setmanes de la 1a Lliga Escolar de Scrabble Virtual 2021.Sabadell amb l’Escola Serra, Tarragona amb l’IES Vil·la Romana de la Garriga, Terrassa amb els IES Jaume Cabré i Sala i Badrinas i Cerdanyola del Vallès amb l’IES Pere Calders.

Felicitem als primers classificats Remolà de l’Escola Serra de Sabadell, MBazàn de l’IES Pere Calders de Cerdanyola de Vallès a tots els tercers, GerardP i Axel de l’IES Sarrià de Ter de Girona, a l’Azzeddine de l’IES Torras i Bages de l ‘ Hospitalet de Llobregat, Kalanhane de l’IES Binissalem de Mallorca.
Si ens sentim molt orgullosos d’aquest Campionat és, en major part pels integrants de la Divisió Bronze. Els alumnes d’aquesta grup han progressat de manera molt significativa, molts d’ells mai havien vist o practicat aquest joc i insistim que l’esperit d’aquesta lliga era conèixer més paraules, practicar la llengua, integrar i crear llaços de comunicació entre diferents àmbits lingüístics de l’idioma català.
Destacarem, de tots, la força de voluntat, companyonia i la gran esportivitat, però de manera especial pel seu esperit de superació i fem menció de tots, els integrants, com ha homentage personal, de l’IES Sala i Badrinas de Terrassa, la Marionda i la Celia 1247, de l’ IES Jaume Cabré també de Terrassa, el Haitam Benamara, Estrella3Ainoa, Aina i Chiki_007, de l’IES Mediterrània de Castelldefels, la Michelle Delgado, la Ana3, la allae i la Alexia Melero i de Sabadell de l’Escola Serra, Varela, Garcia, Valenzuela .
Tots ells en la pròxima Lliga prevista per al primer trimestre del 2022 tenen el dret adquirit a participar directament i seran els veterans i podran desenvolupar tots els coneixements que han atresorat en aquest fet històric de l’Scrabble Escolar i la Llengua Catalana.

RESULTATS DE TOTES LES PARTIDES DE LA 2A FASE

Segueix i coneix tots els resultats de les partides d’aquesta emocionant 2a fase de la 1a Lliga de Scrabble Escolar Virtual 2021. (Clica a la imatge.)

TALLERS PRESENCIALS INICIATS PREPARANT EL FUTUR

I els tallers amb totes les mesures de prevenció segueixen el seu camí, Tambè a les aules de 3r i 4t de primària, on els alumnes s’inicien en el domini de paraules i estratègies i aviat els tindrem en les categories corresponents representant a les seves escoles i ciutats

www.scrabbleescolar.org www.fiscrabble.cat#scrabbleencatala#scrabblecat#scrabble#escrable

JUGANT TAMBÉ APRENEM A ESTIMAR LA LLENGUAI per jugar i entrenar de franc a www.catamots.org nomès per a ordinadors

i per validar paraules ,anagramar i cercar amb patrons , www.leximots.cat el diccionari oficial de l’Scrabble català.

Feu un comentari