Cèlia, 1r Lloc de la Divisió d`ARGENT de la 1a Lliga de Scrabble virtual Escolar 2021

El primer cop que em vaig presentar anava a 5è de primària, tenia 10 anys, i des d’aleshores que he participat en els Campionats d’ Scrabble escolar. El primer any, juntament amb la meva parella de joc, vam perdre les primeres partides i no ens vam classificar, però vam acabar anant al campionat final, perquè uns companys d’escola no podien anar-hi. Malauradament, tampoc vam guanyar, malgrat tot, vam aprendre molt, vam gaudir del joc i ens va ajudar a millorar per l’any següent. 

A 6è ens vam classificar per la segona fase, i vam quedar sisens a la Final que es va celebrar al Prat de Llobregat. Al 2018, quan cursàvem 1r d’ESO, en el Campionat de la nostra localitat, Castelldefels, vam aconseguir classificar-nos per a la Final d Scrabble dels Països Catalans, però en aquest cas no vam fer pòdium. Després d’aquest any, ens vam posar les piles i al 2019, a 2n d’ESO, amb la Mar Morató, ara sí, vam guanyar al campionat de la nostra localitat i vam obtenir el 2n premi a la Final dels Països Catalans.

En aquests campionats sempre s’ha jugat en parella, amb un tauler, un faristol i unes fitxes de manera presencial. Després de la primera fase, jugada a la teva ciutat, si quedaves entre els 10 primers, te n’anaves a seguir el campionat a un poliesportiu o biblioteca d’una altra ciutat, donc cada curs variava, i et reunies amb els guanyadors i guanyadores, de la primera fase, per competir. Era molt emocionant i enriquidor. 

Aquest any el campionat s’ha pogut realitzar, però ha estat totalment diferent ja que s’ha hagut de jugar individualment i competir online, utilitzant l’ordinador o un altre aparell electrònic. Al principi, em semblava estrany, no veure els altres jugadors, jugar a través d’una pantalla, però poc a poc, partida rere partida, m’he anat acostumant a aquest nou mètode.  

Personalment, he trobat en falta jugar contra altres persones cara a cara, sentir els nervis i l’emoció del moment, veure els resultats a la pantalla gran, xerrar… Però, he de dir que aquesta nova manera de jugar m’ha sorprès gratament perquè, sincerament, m’ho esperava més avorrit i més senzill. En canvi, ha estat entretingut, divertit i amb les seves dificultats. Me n’alegro molt que s’hagi pogut celebrar el Campionat, malgrat la covid-19 i agraeixo l’esforç dels organitzadors que ens han acompanyat en tot moment.

Durant aquesta nova experiència s’han guanyat i perdut partides, tot i això n’estic orgullosa del lloc en el que, finalment, he quedat. Volia comentar com d’ increïble  em sembla que després de 4 anys jugant en aquest concurs, aquesta any he arribat a aprendre noves paraules, i, a més, ben puntuades, gràcies a diverses partides,  alguns exemples són: terliç, areolada, jute, monyicots, ateserar, enrovinar, claudies, adotzenar, gardenyar, halar, zebú

A la meva escola, el col·legi Sant Ferran, no tenim cap assignatura especial per aprendre a jugar a aquest joc, hi dediquem temps extra per poder participar en el concurs i, normalment, en treiem molts bons resultats d’aquest esforç i n’estic molt contenta.

Finalment, m’agradaria recomanar i animar a tothom a participar en aquest concurs d’ Scrabble en català, ja que ho trobo una manera de passar el temps i una gran oportunitat per divertir-te, competir, aprendre, viure noves experiències… estimant les paraules.

                Animeu-vos?