Cèlia, 1r Lloc de la Divisió d`ARGENT de la 1a Lliga virtual de Scrabble Escolar 2021

Cèlia, del col·legi Sant Ferran de Castelldefels primera classificada de la Divisió d’Argent de la 1a Lliga de Scrabble Virtual Escolar 2021 ens explica les seves impressions i trajectòria des de 5è de primària, on va començar la seva primera participació de la mà de la professora Elena Ferré, una veritable institució de l’Scrabble en Català de la ciutat i una entusiasta d’aplicar aquest practica entre els alumes. Amb el suport de l’Ajuntament de Castelldefels amb el Departament d’Educació i Joventut

“El primer cop que em vaig presentar anava a 5è de primària, tenia 10 anys, i des d’aleshores que he participat en els Campionats d’ Scrabble escolar. El primer any, juntament amb la meva parella de joc, vam perdre les primeres partides i no ens vam classificar, però vam acabar anant al campionat final, perquè uns companys d’escola no podien anar-hi. Malauradament, tampoc vam guanyar, malgrat tot, vam aprendre molt, vam gaudir del joc i ens va ajudar a millorar per l’any següent. 

A 6è ens vam classificar per la segona fase, i vam quedar sisens a la Final que es va celebrar al Prat de Llobregat. Al 2018, quan cursàvem 1r d’ESO, en el Campionat de la nostra localitat, Castelldefels, vam aconseguir classificar-nos per a la Final d Scrabble dels Països Catalans, però en aquest cas no vam fer pòdium. Després d’aquest any, ens vam posar les piles i al 2019, a 2n d’ESO, amb la Mar Morató, ara sí, vam guanyar al campionat de la nostra localitat i vam obtenir el 2n premi a la Final dels Països Catalans.

En aquests campionats sempre s’ha jugat en parella, amb un tauler, un faristol i unes fitxes de manera presencial. Després de la primera fase, jugada a la teva ciutat, si quedaves entre els 10 primers, te n’anaves a seguir el campionat a un poliesportiu o biblioteca d’una altra ciutat, donc cada curs variava, i et reunies amb els guanyadors i guanyadores, de la primera fase, per competir. Era molt emocionant i enriquidor. 

Aquest any el campionat s’ha pogut realitzar, però ha estat totalment diferent ja que s’ha hagut de jugar individualment i competir online, utilitzant l’ordinador o un altre aparell electrònic. Al principi, em semblava estrany, no veure els altres jugadors, jugar a través d’una pantalla, però poc a poc, partida rere partida, m’he anat acostumant a aquest nou mètode.  

Personalment, he trobat en falta jugar contra altres persones cara a cara, sentir els nervis i l’emoció del moment, veure els resultats a la pantalla gran, xerrar… Però, he de dir que aquesta nova manera de jugar m’ha sorprès gratament perquè, sincerament, m’ho esperava més avorrit i més senzill. En canvi, ha estat entretingut, divertit i amb les seves dificultats. Me n’alegro molt que s’hagi pogut celebrar el Campionat, malgrat la covid-19 i agraeixo l’esforç dels organitzadors que ens han acompanyat en tot moment.

Durant aquesta nova experiència s’han guanyat i perdut partides, tot i això n’estic orgullosa del lloc en el que, finalment, he quedat. Volia comentar com d’ increïble  em sembla que després de 4 anys jugant en aquest concurs, aquesta any he arribat a aprendre noves paraules, i, a més, ben puntuades, gràcies a diverses partides,  alguns exemples són: terliç, areolada, jute, monyicots, ateserar, enrovinar, claudies, adotzenar, gardenyar, halar, zebú… 

A la meva escola, el col·legi Sant Ferran, no tenim cap assignatura especial per aprendre a jugar a aquest joc, hi dediquem temps extra per poder participar en el concurs i, normalment, en treiem molts bons resultats d’aquest esforç i n’estic molt contenta.

Finalment, m’agradaria recomanar i animar a tothom a participar en aquest concurs d’ Scrabble en català, ja que ho trobo una manera de passar el temps i una gran oportunitat per divertir-te, competir, aprendre, viure noves experiències… estimant les paraules.

                Animeu-vos?

Francesc Gallen

Feu un comentari