1r-2n d’ESO GRAN FINAL XIV Campionat Scrabble Escolar dels Països Catalans 2023

Any rere any es va consolidant aquesta activitat a les escoles i això té el seu reflex en les classificacions. Sempre comentem que són progressions en positiu, després podem matisar els aspectes que marquen diferències en el desenvolupament de les partides., lletres poc combinables, errors de construcció, no canviar a temps, hi ha una part de factor sort que també influeix..

Aquesta Gran Final de 1r-2n de l’ESO s’ha caracteritzat per la varietat d’escoles que optaven a les primeres places, de les 17 escoles que hi participaven, 12 s’han col·locat als primers 15 llocs de la classificació.

Han entrat amb força al panorama de l’Scrabble en Català els centres de Sant Sadurní obtenint un primer lloc l’Escola Sant Josep, seguit en segona posició per l’escola Frangoal de Castelldefels uns veterans al Campionat i una tercera posició l’IES Serra de Noet de Berga, que després de celebrar el seu segon campionat al Berguedà,Opta per ocupar més vegades el podi. L’IES Puig-reig i l’IES Pere Fontdevila de Gironella es quedaven fora per una mínima diferència de punts positius tot i tenir les mateixes victòries que els guanyadors

Quedant en 4t posició i per diferència de punts l’Escola Sant Ferran sempre present als podis. Noves escoles debutaven al Campionat, Bisbe Berenguer de l’Hospitalet i IES Ca N’Oriac de Sabadell i del País Valencià de Sagunt, IES Clot del Moro en una meritòria novena plaça, i com no l’IES Cayetano Sempere d’Elx.Tambien s’iniciaven al circuit l’IES Lluís Sert de Castelldefels amb el seu professor de català Lucas un campió d’antigues edicions del Campionat Escolar.

Un cop acabada la segona ronda els participants, alumnes i professors, han pogut assaborir el tradicional pica-pica, tast, en un espai de socialització on ens hem acabat de conèixer tots d’una manera més distesa, entre rialles sucs de fruites i altres delícies dolces i salades i amb presència de fruita també.

Us adjuntem les puntuacions de les 3 rondes perquè pugueu observar les sumes de punts que anaven acumulant els participants i els punts que els feien els contrincants, aquesta diferència de punts positius a igualtat de victòries és a dir partides guanyades és el criteri que marca el poder estar més amunt o avall a la classificació.

1a RONDA 1r-2n d’ESO 2023

2a RONDA 1r-2n d’ESO 2023

3a RONDA 1r-2n d’ESO 2023

Un cop finalitzats els tallers i les finals locals arriben les Grans Finals. on es donaran cita els primers classificats de totes les competicions. De nou l’escenari seran les instal·lacions de la Lleialtat Santsenca al carrer Olzinelles 31, al cor del barri de Sants (08014).

Aquest any i per primera vegada les Grans Finals de les categories de 1r-2n de l’ESO i 3r-4t de l’ESO les realitzarem en dies lectius les dates seran, 10 i 11 de maig, dimecres i dijous, de 2023.
Ho fem per petició de la majoria dels centres participants. Diverses són les raons, una important, pel factor econòmic, el desplaçament a Barcelona, pels participants de fora de Catalunya ha pujat gairebé el doble.
Un dia lectiu per aquesta activitat permetrà que moltes escoles que no podien assistir estiguin representades amb els seus tutors i també deixem el cap de setmana lliure per a altres activitats programades dels alumnes.

Gran Final del XIV Campionat de Scrabble Escolar dels Països Catalans 2023
Dia 10 de maig , a la Lleialtat Santsenca C/Olzinelles 31, 08014 Barcelona
MATÍ
SECUNDÀRIA 1r-2n d’ESO 
10,130 a 10.55 inscripcions (repàs llistats)
11,00 presentació Campionat.
1a Ronda 11,15 a 12,00h
2a Ronda 12,15 a 12,55h 
3a Ronda 13,05 a 13.50h
14,05 lliurament de trofeus i cloenda de l’acte
+

Feu un comentari