1r Campionat de Scrabble Escolar de la Catalunya Nord 2019 (Secundària)

1r Campionat de Scrabble Escolar de la Catalunya Nord 2019 (Secundària)

Sortint de l’Escola Arrels, l’equip de Scrabble Escolar ens vàrem dirigir a Argelers, al Lycée Christian Bourquin. Allà va tenir lloc el campionat dels alumnes de Secundària.

 

Hi van participar cinc instituts de tres ciutats diferents: Lycée Jean Lurçat i Aristide Maillol de Perpinyà, Lycée Rose de Luxemburg de Canet i Les Albères i l’institut amfitrió, Bourquin, d’Argelers.

Després dels tallers fets durant el curs, els alumnes han pogut demostrar els seus coneixements de català jugant a l’Scrabble, una eina cohesionadora que fomenta l’estima de la llengua mitjançant el joc.

Hem comptat amb un jurat d’excepció, en Joan Lluís-Lluís, reconegut escriptor i columnista català  de la Catalunya Nord., que ha rebut diversos premis literaris, en particular el premi Sant Jordi 2017, ha compartit les tasques de jutge principal amb la Cristina Bassons i ha col·laborat amb l’arbitratge del campionat, juntament amb els monitors de Scrabble Escolar i professors.

L’equip de Scrabble Escolar ha estat en aquesta ocasió: Mercè Illa (club de Scrabble de Canet de Mar), la seva filla Júlia i en Briggi, Armand Sanmamed (Club de Scrabble de Sant Andreu de Palomar), Cristina Bassóns (club de Scrabble de L’Hospitalet) i Francesc Gallén (club de El Prat i promotor de Scrabble Escolar).

Va venir la televisió France3-Pays Catalan a fer un reportatge d’aquest esdeveniment.

La classificació final ha sigut:

1r lloc: Ines Parra i Valentin Pascual del Lycée C. Bourquin (Argelers)

2n lloc: Zayan Elladari i Quentin Channel del Lycée A. Maillol (Perpinyà)

3r lloc: Carla Sanchez i Yann Duchateau del Lycée A. Maillol (Perpinyà)

4t lloc: Joan Auverge i Louis Canal del Lycée A. Maillol (Perpinyà)

5è lloc: Emma Touzé de Les Albères (Argelers)

Felicitem a les cinc primeres parelles classificades que han rebut un premi i també a totes les parelles de participants gràcies a ells aquest primer Campionat ha estat possible i també serà la llavor de noves competicions on l’idioma és l’eina de cohesió, integració i convivència.
Han lliurat els premis a la primera parella Joan-Lluís Lluís i Pasqual Tirach aquest, ùltim ànima i promotor de l’activitat escolar de  l’Scrabble a la Catalunya Nord.

 

 

 

Per aquests alumnes de secundària hi ha una emoció especial: alguns d’ells podran representar la Catalunya Nord a la Gran Final dels Països Catalans del 18 de maig a Barcelona.

 


Els jocs és van lliurar als instituts participants, van recollir els premis els professors que acompanyaven els participants

Destaquem la gran implicació i ajuda dels professors dels diferents instituts: en Pasqual Tirach (l’amfitrió i organitzador), l’Ausiàs de Les Albères, l’Anna Pérez del Rosa de Luxemburg, la Susanna, del Lycèe Arístides Maillol de Perpinyà.

També des de Scrabble Escolar  i la FISC ,Federació Internacional de Scrabble ennCatalà, el  nostre profund agraïment  pel seu entusiasme i per saber encomanar als seus alumnes la il·lusió d’aprendre jugant.

 

 

 

Deixa un comentari